Απίστευτο! Ταξίδεψε από Νιουκάστλ στο Λονδίνο μέσω… Ισπανίας λόγω κόστους (video-pics)

Στο βιβλίο Γκίνες θα πρέπει μάλλον να καταγραφεί το περιστατικό με έναν Βρετανό, ο οποίος ταξίδευσε από την περιοχή του στο Λονδίνο, μέσω της Ισπανίας, καθώς αντιλήφθηκε ότι η τιμή για τα εισιτήρια ήταν φθηνότερη από την τιμή που θα πλήρωνε για να μεταβεί στην πρωτεύουσα με τις συμβατικές δημόσιες συγκοινωνίες!

Όπως αναφέρει η The Sun η dailymail και το newmoney ο Joe Furness, ένας 21χρονος που βρίσκεται επί του παρόντος στο Νιουκάστλ, όταν κατάλαβε ότι θα ήταν φθηνότερο να πετάξει από το Νιουκάστλ στο Λονδίνο μέσω της Ισπανίας από ό, τι αν ταξίδευε με συμβατικές δημόσιες συγκοινωνίες, το έπραξε για να «αποδείξει πόσο γελοία ακριβοί είναι οι ναύλοι του τρένου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αλλά μετά από παρέμβαση απαγορεύτηκε, ο Joe εξηγεί τα κάτωθι:

Ήθελε να ταξιδέψει στο Λονδίνο από το Νιουκάστλ, αλλά το εισιτήριο κόστιζε 78,50 λίρες, ακόμα και μετά τη χρήση της κάρτας 18-25 (που προσφέρει έκπτωση).

«Κάποτε πέταξα από το Νιουκάστλ στο Μάντσεστερ μέσω της Ελβετίας, επειδή ήταν περίπου 20 λίρες φθηνότερα… Έτσι σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά για να δω τις πτήσεις από το Νιουκάστλ, οπουδήποτε στον κόσμο και πίσω στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Έτσι ο Furness διαπίστωσε ότι από το Νιουκάστλ στη Μενόρκα (ένα από τα νησιά της Βαλεαρίδας της Ισπανίας) και στη συνέχεια στο Λονδίνο κόστιζε μόλις… 38 λίρες, ήτοι 40 λιγότερες λίρες!!!

Μετά από μια ολιγόωρη στάση στην μαγευτική Μενόρκα, ο Joe ανήρτησε αυτή την φωτογραφία στο Instagram.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σιδηρόδρομοι της Βρετανίας είναι, χωρίς αμφιβολία, μερικοί από τους πιο απογοητευτικούς.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρθηκε φέτος τον Ιανουάριο, οι Βρετανοί επιβάτες των σιδηροδρόμων δαπανούν έξι φορές περισσότερα για τους ναύλους των τρένων από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους αποφυγής των υπέρογκων ναύλων, των άβολων καθισμάτων και των ανεξήγητων καθυστερήσεων και καταλήγουν σε πιο εφευρετικούς τρόπους για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Διαβάστε επίσης: Διακοπές στην Ινδονησία ο Ομπάμα – Έκανε ράφτινγκ με την οικογένεια