Αποσύρεται από την πολιτική ο Ανδρέας Λυκουρέντζος (video)

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη για προσωπικούς λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με την σχέση του με το κόμμα που τον «ανέδειξε», όπως λέει πάντα χαρακτηριστικά και υπηρέτησε επί δεκαετίες, καθώς ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την ΟΝΝΕΔ φτάνοντας μέχρι τα υπουργικά έδρανα.

Για την απόφαση του ο κ. Λυκουρέντζος, έχει ενημερώσει μάλιστα την ηγεσία του κόμματος και προσωπικά τον αντιπρόεδρο κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λυκουρέντζου έχει ως εξής:

«Πριν από δύο δεκαετίες, με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η γενιά μας τόλμησε ένα νέο ξεκίνημα, ένα ποιοτικό άλμα στο μέλλον για την παράταξή μας και την Ελλάδα.

Στο χρονικό αυτό διάστημα, με την ψήφο του λαού της Αρκαδίας εξελέγην σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής και διετέλεσα υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργός Υγείας και γραμματέας του κόμματός μας.

Μαζί με τον αρκαδικό λαό διανύσαμε μία πορεία, η οποία χαρακτηρίζεται από επιτυχίες, κατακτήσεις αλλά και από λάθη, αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ήμουν πάντα μαζί με εκείνους με τους οποίους στηρίξαμε τα εθνικά και τοπικά συμφέροντα, χωρίς προσωπικούς υπολογισμούς και ιδιοτέλεια. Πορευτήκαμε σταθερά με ειλικρίνεια, ευθύτητα και ακεραιότητα. Μιλήσαμε πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας.

Στην Αρκαδία αγωνίστηκα να γίνουν πράξη αξίες και αρχές, οι οποίες συγκροτούν το αληθινό νόημα της πολιτικής. Απέρριψα την υποκρισία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Με τη μαχητικότητά μου αλλά και την υπογραφή μου, μεταξύ άλλων πολλών και σημαντικών δράσεων, αναπτύχθηκαν νέες υποδομές στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας, κυρίως για τη νέα γενιά.

Σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, με προσωπική μου απόφαση δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας.

Ευχαριστώ τον αρκαδικό λαό για την εμπιστοσύνη του.

Θα είμαι πάντα μαζί του στην πρώτη γραμμή, σε κάθε κρίσιμη ώρα του τόπου μας για να συνδράμω με τις δυνάμεις μου, όταν θα είναι επιβεβλημένο από τις περιστάσεις και από τους αγώνες της Νέας Δημοκρατίας.

Η αγάπη μου για την Αρκαδία θα παραμένει αστείρευτη και ανυστερόβουλη.

Δεν αποξενώνομαι από τους συμπολίτες μου και τους συμπατριώτες μου.

Δεν αποσύρομαι από τον ζωτικής σημασίας αγώνα για την αναγέννηση της Ελλάδος μας.

Συμπαρατάσσομαι με τον πρόεδρο, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον αγώνα για τη νίκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές, με την ελπίδα, η Ελλάδα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Η Ελλάδα να καταστεί ισότιμη στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου με πίστη, φιλοπατρία και διορατικότητα την οδήγησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας στο υπουργικό: «Δεν είμαστε στο τέλος της κρίσης»