Αυτοί είναι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες δύο από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο ένας δράστης ονομάζεται Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών, επίσης γνωστό με το ονοματεπώνυμο Ρασίντ Ελκντάρ. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, με τον έναν εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Δέκα οκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

Δεκα οκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμη 18 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία όταν τρεις τρομοκράτες έπεσαν με το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε περαστικούς στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ.

“Συνολικά 36 ασθενείς λαμβάνουν ιατρική βοήθεια σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου. Από αυτούς 18 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση”, επεσήμανε η Υπηρεσία.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο την Τρίτη 6 Ιουνίου

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στη Βρετανία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν και όλων όσων οι ζωές επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου» σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια Ουάιτχολ έως το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εγγονός πρώην Δήμαρχου – Λαμιώτης ο Έλληνας τραυματίας στο Λονδίνο