Γαλλικές ειδικές δυνάμεις δολοφονούν μυστικά Γάλλους τζιχαντιστές

Με σκοπό να αποτρέψουν πάση θυσίας την επιστροφή τζιχαντιστών, γαλλικής υπηκοότητας, από το ισλαμικό κράτος της Μοσούλης, στη Γαλλία, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις προσλαμβάνουν ιρακινούς στρατιώτες προκειμένου να τους δολοφονήσουν!

Αυτό αποκάλυψε η αμερικανική καθημερινή εφημερίδα The Wall Street Journal σημειώνοντας πως εδώ και μήνες, οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις πληρώνουν ιρακινούς στρατιωτικούς για να παγιδεύσουν και να δολοφονήσουν γάλλους υπηκόους, μέλη ή στελέχη του ισλαμικού κράτους.

Οι ιρακινοί αξιωματούχοι που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Μοσούλη επιβεβαιώνουν ότι οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις έδωσαν σε ιρακινές μονάδες που εξειδικεύονται στην αντιτρομοκρατία τα ονόματα και τα πορτρέτα περίπου 30 ανδρών, ως στόχους προτεραιότητας.

Αυτή τη στιγμή, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των γάλλων υπηκόων που σκοτώθηκαν από το πυροβολικό και τις χερσαίες δυνάμεις των Ιρακινών, αναφέρει πηγή στην αμερικανική εφημερίδα, χάρη στα δεδομένα και στις πληροφορίες που έδωσαν οι Γάλλοι.

Αυτή η μυστική επιχείρηση έχει στόχο να εγγυηθεί ότι οι γάλλοι υπήκοοι που έδωσαν όρκο στο ισλαμικό κράτος δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Γαλλία για να συνεχίσουν τις επιθέσεις. Η Γαλλία έχει υποστεί πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα, εμπνεύσεως ισλαμικού κράτους.

Ενας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω επιχείρηση. «Οι γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τους ιρακινούς και διεθνείς συμμάχους τους», αρκέστηκε να δηλώσει, αναφερόμενος στους 1.200 γάλλους στρατιωτικούς που βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την Μοσούλη.

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται απευθείας στις δολοφονίες τζιχαντιστών -η Γαλλία κατήργησε την θανατική ποινή- και αρκούνται στο να κατευθύνουν τους ιρακινούς στρατιώτες προς τα μέλη του ισλαμικού κράτους γαλλικής υπηκοότητας, αναφέρει πηγή.

Ενα ανώτατο στέλεχος της ιρακινής αστυνομίας έδειξε στην Wall Street Journal μια λίστα με 27 ονόματα τα οποία ανήκουν στο ισλαμικό κράτος και καταζητούνται από το Παρίσι, συνοδευόμενα από φωτογραφίες πέντε ατόμων ανάμεσά τους.

Οι ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας άρχισαν να κυκλοφορούν αυτό το ντοκουμέντο στην αρχή της επίθεσης εναντίον της Μοσούλης, το 2016. Το έγγραφο επικαιροποιείται όσο τα άτομα δολοφονούνται, εξήγησε το ανώτατο στέλεχος.

Ενας από αυτούς ταυτοποιείται με το όνομα «Badouch».Το ντοκουμέντο ανέφερε ότι είχε θεαθεί τον Ιούλιο του 2016 να οδηγεί μια λευκή Kia στα βόρεια της Μοσούλης, ντυμένος με το παραδοσιακό ένδυμα του Ιράκ.

Πολλά από τα ονόματα της λίστας υποδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομα που προέρχονται από τη Γαλλία – Abou Ismaël Al-Fransi και Abou Souleïmane Al-Fransi —ή από το Βέλγιο. Και ο Βέλγος υπουργός Αμυνας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στην αμερικανική εφημερίδα.

Συνολικά 1.700 Γάλλοι μπήκαν στις τάξεις του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Soufan Group, μια οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη και ειδική στα θέματα τρομοκρατίας.

Και άλλες δυτικές χώρες έχουν ονόματα δικών τους υπηκόων που έδωσαν όρκο στο ISIS. Αλλά μόνο η Γαλλία κινητοποιείται για να τους συλλάβει στη Μοσούλη, εξηγούν οι ιρακινοί αξιωματικοί.

Η Γαλλία επιθυμεί να αφαιρέσει την γαλλική υπηκοότητα στους Γάλλους που πήγαν στο ISIS για να πολεμήσουν, ώστε να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στο γαλλικό έδαφος, αλλά ο νόμος δεν πέρασε, παρά τις προσπάθειες της τότε υπουργού του Ολάντ, El Khromi. Παρόμοιος νόμος ισχύει ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι