Συναγερμός στη Γαλλία – Πυροβολισμοί έξω από την Παναγία των Παρισίων (pics)

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία μετά την επίθεση ενός άνδρα με σφυρί στο κέντρο του Παρισίου.

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα στην Παναγία των Παρισίων έχοντας αποκλείσει την γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένας άνδρας οπλισμένος με σφυρί προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του και τον εξουδετέρωσαν.

Σύμφωνα με την Liberation ο ένοπλος είναι τραυματίας.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφού τους απείλησε με το σφυρί και αρνήθηκε να σταματήσει. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο δράστης έχει τραυματιστεί στον θώρακα.

Στην περιοχή που είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες επικράτησε πανικός με πολλούς ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο μέσα στην εκκλησία.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε “μια δυνατή κραυγή” και μετά “είδε το πλήθος να κινείται”. “Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού”, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για άλλους τραυματισμούς.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Παναγία των Παρισίων έχουν εγκλωβιστεί 1000 άνθρωποι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βλέπει… καταστροφή η «Die Welt» – Μπροστά στην Ιταλία η ελληνική κρίση είναι παιχνιδάκι

ΑΚΟΜΗ: Πανικός στο Κατάρ με τους κατοίκους να αδειάζουν τα ράφια