Εκνευρισμένος ο Καραμανλής με τον Τσίπρα – Το θέμα του χρέους και οι γερμανικές εκλογές

Τις τελευταίες ημέρες, όσοι μιλούν με τον Κώστα Καραμανλή, έχουν να λένε πως είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και με όσα λέει το τελευταίο καιρό για το χρέος.

Ο προβληματισμός του φάνηκε περισσότερο στους βουλευτές του κόμματος από την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

θεωρεί λοιπόν πως είναι λάθος αυτή την περίοδο να μιλάει για το χρέος, καθώς “ξεχνάει”, όπως λένε συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, έναν αστάθμητο παράγοντα που είναι οι γερμανικές εκλογές.

Τι έπρεπε να είχε γίνει; Σύμφωνα με στελέχη που συνομιλούν σχεδόν καθημερινά μαζί του, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε ναι μεν να το αφήσει ανοιχτό, ωστόσο θα έπρεπε να δείξει πως θέλει να το διεκδικήσει μετά τις εκλογές στην Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο πρώην πρωθυπουργός εσχάτως ενηµερώνεται τακτικώς από θεσµικό τραπεζικό παράγοντα για την πορεία της οικονοµίας. Ο συγκεκριµένος -εκτός των άλλων έχει επικαιροποιήσει παλαιότερη έκθεση αντιµετώπισης «ακραίων φαινοµένων», την οποία ο Κ. Καραµανλής διαβάζει µε προσοχή, αλλά, όταν τον ρωτούν επί των στοιχείων αυτής, αποφεύγει ακόµη και τους µορφασµούς.