Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά για το θάνατο του παιδιού

153

Με νέα απόφαση που εξέδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές αφέθηκε ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά που θεωρείτο πιθανή η εμπλοκή του στο θάνατο του Μάριου.

Μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι, 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των μελών της έδρας του δικαστηρίου υποστηρίζοντας νωρίτερα ότι η ποινή που επιβλήθηκε χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της σε χρηματική ήταν μία εξοντωτική ποινή, η οποία επιβλήθηκε λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του θανάτου του 11χρονου Μάριου.

Ο νεαρός κατηγορήθηκε εξ’ αρχής όχι για την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αλλά για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα και όχι με πιστόλι. Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι δεν προήλθε από καραμπίνα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά Γιάννης Γλύκας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. «Βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει», είπε.

Διαβάστε ακόμη: Στο αυτόφωρο ο 23χρονος Ρομά για τον φόνο του Μάριου 

Μη χάσετε: Συγκλονίζει η μάνα του 11χρονου: Δεν πρόλαβε να δει την γιορτή του