Κατάρ… “Δεν είμαστε τζιχαντιστές, Θεέ μου, πως θα γυρίσουμε στην Ελλάδα…”

Φωνές απόγνωσης! Φόβος! Ανησυχία! Πανικός! Αυτές είναι ορισμένες λέξεις που απλά σκιαγραφούν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ελλήνων που ζουν στο Κατάρ, με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες. Οικογένειες, ξενιτεύτηκαν για ένα καλύτερο αύριο, ωστόσο σήμερα δηλώνουν οι ίδιοι σε ελληνικά ΜΜΕ πως είναι εγκλωβισμένοι και δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί!

Περιγράφουν μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας πως υπάρχει έκδηλη η αναστάτωση σε ότι αφορά τις προμήθειες, γιατί όπως αναφέρουν “…πολύς κόσμος έτρεξε να προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι το νερό, το ψωμί και το γάλα. Πανικοβάλλεσαι με αυτά που ακούς, πόσο μάλιστα όταν υπάρχει αεροπορικός αποκλεισμός”.

Οι περισσότεροι μάλιστα τονίζουν πως εφόσον η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί, τότε θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να μην μπορούν να δουν τις δικούς τους ανθρώπους!

“Δεν είμαστε τζιχαντιστές, Θεέ μου θέλουμε να έρθουμε στην Ελλάδα” λένε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι που προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Πηγαίνουν στην δουλειά τους και εύχονται όλα να αλλάξουν προς το καλύτερο τις επόμενες ημέρες…