Μήνυμα αναρχικών στους αστυνομικούς: Μην τολμήσετε να έρθετε στα Εξάρχεια

Με σύρραξη απειλούν οι αναρχικοί τους αστυνομικούς που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στα Εξάρχεια, με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις» επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ότι έχουν μετατρέψει την παραδοσιακή αυτή συνοικία σε “κράτος εν κράτη”

Οι αναρχικοί χαρακτηρίζουν προκλητική την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και προειδοποιούν πως «θα είμαστε όλοι και όλες εκεί, τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους».

Ειδικότερα σε ανάρτηση στο Indymedia αναφέρεται: «Προκλητική συγκέντρωση στα Εξάρχεια από τους μπάτσους της ΠΟΑΣΥ με τις ευλογίες της ΝΔ για να σπάσουν και καλά το γκέτο και τo άβατo.

Οι θεματαφύλακες τους κράτους όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις». Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί…. Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους»

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί επικίνδυνα, δεδομένου ότι προ μηνών ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν ανεβάσει βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο απεικονίζονται δέκα κουκουλοφόροι να κρατάνε στα χέρια πιστόλια, περίστροφα και αυτόματα όπλα.

Βολές Τόσκα κατά αστυνομικών!

Επιπόλαιη και εκ του πονηρού χαρακτήρισε την απόφαση των αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ να διοργανώσουν εκδήλωση στα τέλη του μήνα στην πλατεία Εξαρχείων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του.

«Η ενέργεια των αστυνομικών να διοργανώσουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων είναι επιπόλαιη, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν», είπε ο Ν. Τόσκας.

«Θα πρέπει οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουν εκδηλώσεις στα Εξάρχεια όπως οι αναρχικοί, αλλά η ενέργεια των αστυνομικών είναι εκ του πονηρού», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας απάντησε και σε ερωτήσεις για το Μενίδι. Άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται στη μαφία της περιοχής με τη διακίνηση των ναρκωτικών να εμπλέκονται αστυνομικοί που βολεύονται με την κατάσταση ξεκαθαρίζοντας πως οι Αρχές δεν θα χαριστούν σε κανέναν.

Διαβάστε επίσης: Έκτισαν τοίχο στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών!