Μακελάρηδες: Αυτοαποκαλούνταν σεΐχηδες – Χωρίς γνώσεις για το Ισλάμ

μακελάρηδες

Οι μακελάρηδες που αιματοκύλησαν το Λονδίνο το Σάββατο το βράδυ φαίνεται να ήταν “γνωστοί” στους κατοίκους της περιοχής.

Οι αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας δεν δίνουν ακόμη τα ονοματά τους στην δημοσιότητα καθώς ερευνούν για συνεργάτες.
Έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους ενώ ερευνούν δυο διευθύνσεις, μία στο Νιούχαμ και μία στο Μπάρκινγκ.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σκότλαντ Γιαρντ αποκάλυψαν πως ανακρίνουν αρκετά άτομα.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας τάραξαν τους κατοίκους. Ένας αυτόπτης μάρτυρας κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Ηστ Χαμ δήλωσε πως ένας άντρας πήδηξε σε ένα περβάζι από τον πρώτο όροφο αλλά η αστυνομία τον τράβηξε μέσα.
Ένας γείτονας δήλωσε: «Θα εκπλαγώ αν αποδειχθούν τρομοκράτες. Ο ένας εξ’ αυτών φορούσε τις παραδοσιακές κελεμπίες, αλλά δεν τους έβλεπα και συχνά. Θα είναι ανησυχητικό αν βρεθούν εκρηκτικά εκεί, γιατί ζούμε στη διπλανή πόρτα». Ενώ συμπλήρωσε πως στο διαμέρισμα έμεναν επτά άτομα άνδρες και γυναίκες.
Ένας άλλος γείτονας είπε πως αυτοαποκαλούνταν «σεϊχηδες» κι ήταν «θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι».
Κατά τη χθεσινή έφοδο στο Μπάρκινγκ σε διαμέρισμα όπου πιστεύεται ότι έμενε ο ένας απ’ τους μακελάρηδες, η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος ένας 55χρονος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ένας από τους δράστες “έκπτωτος” από ένα τζαμί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των νεκρών δραστών φαίνεται να είχε αποκλειστεί από το τζαμί όταν διέκοψε κήρυγμα, υποστηρίζοντας πως είναι αντι-ισλαμικό να ψηφίζει κανείς σε βουλευτικές εκλογές.

Ήταν αμόρφωτος, χωρίς γνώσεις του Ισλάμ

Ο υπεύθυνος πρόσθεσε ότι ο ύποπτος έδινε την εντύπωση ότι δεν γνώριζε καλά τις διδαχές του Ισλάμ. «Δεν είχε φίλους εδώ πέρα. Ερχόταν, προσευχόταν κι έφευγε. Έλεγε ένα “γεια”, αλλά ήταν κλειστός τύπος. Έδειχνε αμόρφωτος, δεν γνώριζε τις διδαχές της θρησκείας.»

Μετά το ξέσπασμά του αποπέμφθηκε απ’ το τέμενος και δεν ξαναφάνηκε εκεί.