Μαύρα μαντάτα φέρνει το Bloomberg – Και με συμβιβασμό δεν θα δώσουν στην Ελλάδα την ανάσα που θέλει

Bloomberg

Αυτό λέει με άλλα λόγια το Bloomberg  σε δημοσίευμά του για το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια αξιόπιστη συμφωνία για το χρέος ώστε να δοθεί τέλος στο “δράμα της κρίσης” κι ο κύριος συμβιβασμός που συζητείται είναι το ΔΝΤ να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα αλλά να μείνει εκτός της χρηματοδότησης, είναι απίθανο η Ελλάδα να πάρει το QE. Δηλαδή, να μπει στην ποσοτική χαλάρωση κάτι που θα ενίσχυε τις τιμές των ομολόγων και θα την έβγαζε στις αγορές. Μια τέτοια κίνηση, γράφει το Bloomberg, θα ήταν πολιτικά επικίνδυνη και ένας παρόμοιος συμβιβασμός απορρίφθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή στο QE, δεδομένου ότι δεν ήταν ποτέ σίγουρο και πρόσθεσαν πως πολύ λίγα από τα ομόλογά της είναι επιλέξιμα για ένταξη. Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο μιας ενισχυμένης καταβολής κεφαλαίων ώστε να δοθεί στην Αθήνα ένα “μαξιλάρι” στην περίπτωση που θέλει να προσπαθήσει την έξοδο στις αγορές.

“Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι πολύ υψηλές”, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της Χάγης. “Νομίζω πως θα το λύσουμε αυτό και το ΔΝΤ θα πάρει μια θετική απόφαση” είπε.

Πηγή: Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση-βόμβα κυβερνητικού αξιωματούχου: «Είμαστε μακριά από λύση στο Eurogroup»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περιπέτεια στον αέρα για τον Αλέξη Τσίπρα – Μετ’ εμποδίων η άφιξη στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΜΑ: Βάζει φρένο ο Σόϊμπλε: «Αρμόδιος θεσμός είναι μόνο το Eurogroup»