Ομολογία Τζανακόπουλου ότι η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά από χρόνια!

175

Σε παραδοχές για τη ρύθμιση του χρέους, που μέχρι στιγμής αποφεύγουν τα στελέχη της κυβέρνησης να προβούν, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημοποιώντας αυτό που όλοι ξέρουν . Δηλαδή πως η κυβέρνηση απέτυχε στις προσπάθειές της να διευθετήσει το ελληνικό χρέος στο τελευταίο Eyrogroup.

«Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει στο τέλος του προγράμματος», είπε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές δοκιμαστικά νωρίτερα.

«Η συζήτηση η οποία γινόταν κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης είχε να κάνει με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα εξαντλητικό προσδιορισμό τον μέτρων όπου να καλύπτει το ΔΝΤ για να βάλει λεφτά, έχουμε επιτύχει το 90% , αλλά δεν σημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του τις όποιες επιφυλάξεις ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «δημιουργείται ένα αποθεματικό που θα μας επιτρέψει να βγούμε στις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια. Για πρώτη φορά υπάρχει δέσμευση από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία».

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν αρνείται ότι οι επιβαρύνσεις από την φορολογία είναι πάρα πολύ μεγάλες».

«Στον τομέα της εργασίας θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα θετικά σημάδια. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκλεισε με θετικούς ρυθμούς η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας, «οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που είχε φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ.Μητσοτάκης μας είπε ότι υπόσχεται ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% . Αυτό ενέχει στοιχεία ανοησίας».

Διαβάστε επίσης: Γαβρόγλου για ΑΠΘ: Για τα ναρκωτικά και την πορνεία φταίει το… φοιτητικό κίνημα