ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Ανίκανος ο Σκουρλέτης, μας είπε μαϊντανούς”! (video)

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 5 λεπτά από την ώρα που συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων και έγινε το… έλα να δεις!

«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση μας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τον κάλεσε, πάντως, να επεξεργαστεί την πρόταση της ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «δεν θα του επιτρέψουμε να δώσει κάτω από το τραπέζι την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ εξέφρασε την απορία του πως μέσα σε 5 λεπτά απέρριψε την πρότασή τους!

Ο κ. Τράκας χαρακτήρισε, ακόμα, ανίκανο τον υπουργό Εσωτερικών να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα που δημιούργησε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, οριστικοποιώντας τη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία είχε παρουσιάσει τη νέα της πρόταση. Η πανελλήνια ομοσπονδία αναμένεται πλέον να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης με δηλώσεις του πριν τη συνάντηση έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει το απόγευμα νομοθετική ρύθμιση χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της ομοσπονδίας εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η συνάντηση των δύο πλευρών διεξήχθη σε ηλεκτρισμένο κλίμα καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών εξοργίστηκαν και ξέσπασαν στους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν την είσοδο στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κύριο Σκουρλέτη γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασε τη νέα πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατά τους εργαζομένους «είναι συμβατή με το Σύνταγμα».

Η νέα πρόταση προβλέπει προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια- προσόντα και εμπειρία σε συναφείς υπηρεσίες των ΟΤΑ. Η πρόταση εξαιρεί τα όρια ηλικίας.

 

Διαβάστε επίσης: Απέρριψε ο Σκουρλέτης την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους