Πακέτο 7 δις για επενδύσεις στην οικονομία προανήγγειλε ο Χαρίτσης

166

Παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων πτυχών της συμφωνίας άνοιξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε τη διοχέτευση πακέτου ύψους 7 δις ευρώ στην οικονομία για επενδύσεις

Ο ίδιος δήλωσε ότι «το 2017 διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία πάνω από 7 δισ. ευρώ, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα σύγχρονα ταμεία που δημιουργήσαμε, αλλά και τις συμφωνίες που πετύχαμε με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και επενδύσεων» και πρόσθεσε ότι «σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστική και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια».

«Δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε γρήγορη και ουσιαστική ανάκαμψη που θα μας επιτρέψει να λειάνουμε τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας, ακόμη και να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένες από αυτές, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους, χωρίς νέες περικοπές και επιβαρύνσεις για το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν, «σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί και κοινωνικά δίκαια είναι και ενισχύουν την ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης εκτιμά ότι «ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, θα είναι επωφελής για όλη την περιοχή» και θα «επιτρέψει τη διενέργεια στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία».

Διαβάστε επίσης:Σοκ! Ένα ολόκληρο μισθό ή μια σύνταξη θα καταβάλλουν 2,4 εκατ φορολογούμενοι στην εφορία