Παραδοχή Τόσκα: Η Δυτική Αττική είναι εγκαταλειμμένη από χρόνια

«Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, και συνέχισε: «Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό».

«Το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής αντιμετώπισης. Εχει κοινωνικές προεκτάσεις και προσπαθούμε συ συνεργασία και με άλλα υπουργεία να το δούμε στο σύνολο του. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει πει ότι θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια σε 24 ώρες, ο κ. Τόσκας σχολίασε: «Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν κι εμάς τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά. Είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ψέμματα είναι εύκολα, αλλά στην πράξη δικαιώνεται αυτός ο οποίος προσπαθεί κι εμείς προσπαθούμε και έχουμε και σχέδιο».

«Να μην αναδεικνύουμε φωνές τρομοϋστερίας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα από πολλές άλλες πιο σύγχρονες. Καλό θα ήταν να μη σπεύδουμε να αναδεικνύουμε φωνές τρομοϋστερίας και να τροφοδοτούμε το φόβο».

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει στενή συνεργασία με άλλες χώρες και τονίζει ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το επίπεδο ασφαλείας στη χώρα να είναι υψηλό.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενεργεί σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις διατάξεις του νόμου», ανέφερε, εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός, σχολιάζοντας τις κατηγορίες για επαναπροώθηση μεταναστών από τον Έβρο στην Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε «λάθος» τη στοχοποίηση των προσφύγων και επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες». «Όμως υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να σπάσουν τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής μας κυριαρχίας ενόψει των διαπραγματεύσεων για χρέος και Κυπριακό. Είναι αυτοί που θα ήθελαν να είμαστε ξέφραγο αμπέλι και αδύναμοι. Θα αποτύχουν», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μενίδι: Οι κάλυκες δείχνουν το δολοφόνο- Βίντεο-ντοκουμέντο πριν την τραγωδία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστικό – Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον μαθητή στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών! (video)

ΑΚΟΜΗ: Κάλυκες βρέθηκαν σε σπίτια κοντά στο σχολείο όπου σκοτώθηκε ο μαθητής