Πολιτική “θύελλα” για την υπόθεση Καμμένου με τον ισοβίτη του Noor-1

Πολιτική “θύελλα” έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Στο Καρφί», που κάνει λόγο για μυστικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση «Noor 1» και βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη -γεγονός που εγείρει ερωτήματα για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη από την μεριά τους ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει σε δικαστική υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή υποστηρίζει πως ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογραμμίζει, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση» και ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών».

Ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Αχαϊας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ο οποίος κάνει λόγο για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο».

«Με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του – ενημέρωση προς στην Εισαγγελία και στον Υπουργό Δικαιοσύνης για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής για να προσθέσει «τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικές και προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο» και ρωτά «Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής; Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: 3,5 δις έμμεσους φόρους θα πληρώνουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι μέχρι το 2022!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατσέλη κατά ΕΚΤ: «Θα μπορούσαν να αρθούν και σήμερα τα capital controls»

ΑΚΟΜΑ: «Σφάζουν» οικονομικά με νέα χαράτσια τους ιδιοκτήτες ακινήτων