Πρώτη με διαφορά η Μέρκελ – «Βυθίζεται» ο Σουλτς

220
Μέρκελ

Ανοίγει τρελά η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο επικρατέστερα κόμματα των γερμανικών εκλογών, αφού οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ διατηρούν προβάδισμα 15 μονάδων από τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς!

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL και του περιοδικού Stern η CDU αυξάνει κατά μία μονάδα στο 39% το ποσοστό της, ενώ το SPD υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 24%.

CDU/CSU 39%
SPD 24%
Πράσινοι 8%
Φιλελεύθεροι (FDP) 8%
Αριστερό Κόμμα (Linke) 8%
Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 7%
Λοιπά κόμματα 6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων κι όσων δηλώνουν ότι θα απέχουν αγγίζει το 20%. Αν λοιπόν γίνονταν εκλογές σήμερα η συμμετοχή θα άγγιζε το 80%, 8,5% υψηλότερη απ’ τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013. «Η αυξημένη συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην κινητοποίηση των παλαιών και νέων ψηφοφόρων των κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Φιλελεύθερων», λέει ο επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ.

Πολύ… μπροστά η Μέρκελ
Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για καγκελάριο η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται αυτή τη στιγμή με 30 μονάδες του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μάρτιν Σουλτς. Αν εκλεγόταν απευθείας καγκελάριος από το λαό, τότε το 53% θα ψήφιζε Μέρκελ -+1% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες- και 23% τον Σουλτς. Από τους ψηφοφόρους της CDU το 93% στηρίζει Μέρκελ, όπως και το 88% των οπαδών του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ενώ στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών το 67% υποστηρίζει τον Σουλτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλήρη απομόνωση το Κατάρ – Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του και στο Ντουμπάι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαστούκι» ΗΠΑ σε Ερντογάν – Έξαλλος ο Σουλτάνος

ΑΚΟΜΑ: Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό! Κατέληξε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Τιοτέ!