Σκότλαντ Γιαρντ: Ψυγειοκαταψύκτης προκάλεσε την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, γνωστού και ως “πύργου της κολάσεως”, αλλά και τις αιτίες που οδήγησαν στην εκτεταμένη καταστροφή και τραγωδία που σημειώθηκε αργότερα με το λαμπάδιασμα του κτιρίου και τους δεκάδες θανάτους, γνωστοποίησε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τόσο η μόνωση όσο και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχαν κριθεί ακατάλληλα σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Λονδίνο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους ξεκίνησε από έναν ψυγειοκαταψύκτη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας Φιόνα ΜαΚόρμακ είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυγειοκαταψύκτη δεν πρόκειται να ανακληθεί και η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τόσο η μόνωση όσο και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχαν κριθεί ακατάλληλα σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Η αστυνομία εξάλλου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγορίας για ανθρωποκτονία, μεταξύ των άλλων αδικημάτων και κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί.

 

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή και τα κόμματα σφάζονται για τις καλλιέργειες χασίς

Μην χάσετε: «Βρύχησε» η ρωσική αρκούδα και σφυροκόπησε με πυραύλους Κρουζ στόχους του ISIS