Στο “κόκκινο” οι ευρωαγορές με το “βλέμμα” σε Ελλάδα – τράπεζες

Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής κεντρικών τραπεζών, αλλά και με το “βλέμμα” στις ελληνικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,36% με τον τραπεζικό κλάδο να ακολουθεί πτωτική πορεία, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις γνώρισαν οι μετοχές από τον κλάδο του λιανεμπορίου, σύμφωνα με το capital.gr.

“Βουτιά” άνω του 5% σημείωσε η μετοχή της H&M, μετά τις χειρότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις Μαΐου, με τη Next να “κατρακυλά” κατά 6,2%, ύστερα από την υποβάθμιση από την Credit Suisse. Στον “πάτο” του Stoxx 600 βρέθηκε η Raiffeisen Bank, στον απόηχο της υποβάθμισης από την Barclays.

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,57% και ο γερμανικός DAX έχασε 0,88%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,47% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 “διολίσθησε” κατά 0,60% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε “βουτιά” 1,01%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα ετέθη το ελληνικό ζήτημα και η συνεδρίαση του Eurogroup με το θέμα του ελληνικού χρέους, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι.

Παράλληλα, η αγορά έστρεψε την προσοχή της στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Μετά από τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι διατηρούν σταθερά τα επιτόκιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω-κάτω το Χρηματιστήριο – Νευρικότητα λόγω Eurogroup

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς και πότε θα εισπράξουν την επιστροφή φόρου 99.905 δικαιούχοι

ΑΚΟΜΑ: Ξεκινάει η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας με το μήνα – Ποια είναι η παγίδα