Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κιέβο

Φονική έκρηξη με εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών αποκαλύφθηκε σε βίντεο το οποίο καταγράφει την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι από την έκρηξη την οποία οι ουκρανικές αρχές αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική επίθεση έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης, τελικά αποδείχθηκε ότι το θύμα είναι ο επικεφαλής ειδικών δυνάμεων της διεύθυνσης αντικατασκοπείας του υπουργείου Άμυνας, Μαξίμ Σαποβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αναμένεται να επισκεφθεί την Ουκρανία τον επόμενο μήνα.

«Τον Ιούλιο αναμένουμε να μας επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στο Κίεβο, όπου θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην Ουάσιγκτον» είχε σημειώσει  ο Ποροσένκο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας.

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε συλλέξει φαίνεται ότι το έγκλημα ήταν μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Όπως διευκρίνισε ο νεκρός στο τιμόνι του οχήματος τη στιγμή της έκρηξης ενώ από τα θραύσματα τραυματίστηκαν δύο περαστικοί.

Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς φονικών υποθέσεων που συγκλονίζουν το Κίεβο, το οποίο μάχεται τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες στις ανατολικές επαρχίες.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική συμμαχία Σάντσεθ – Ιγκλέσιας κατά του πρωθυπουργού Ραχόι

Μην χάσετε: Προειδοποιεί ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας: Ισλαμοποιούνται τα Βαλκάνια!

Ακόμη: Αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό κόμμα ο Βαλς για να στηρίξει Μακρόν