Σφιγμομέτρηση για Τσίπρα – Το συνέδριο και οι… επαφές

Τσίπρα

Στο μικροσκόπιο βάζει η κυβέρνηση Τσίπρα την πολιτική προσέγγιση αναφορικά με το ελληνικό χρέος μιας και οι ενδείξεις από την Ευρώπη δεν φαίνεται να είναι ευνοϊκές.

Η αμηχανία και ο εκνευρισμός εντείνονται ενόψει του επόμενου Eurogroup. Για αυτό και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στις 10, για να ενημερώσουν τα μέλη του οργάνου ο πρωθυπουργός και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την δυνατότητα να δει και να κρίνει τις αντιδράσεις του κόμματος.
Διάχυτη είναι όμως η απογοήτευση. Ενδεικτικό είναι οι “κρυφές” συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, συνεχίζει να πιέζει μέσω επαφών παρότι διατηρεί μαζί με το κόμμα του μια στάση αναμονής μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μια καθαρή λύση για το χρέος την οποία θα μεταφέρει και στη Σύνοδο Κορυφής στις 22.
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της περασμένης εβδομάδας, κρατώντας ενεργό τον δίαυλο επικοινωνίας με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, στην προσπάθειας εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης μέχρι το eurogroup.

Σε κάθε περίπτωση, βαρόμετρο θα αποτελέσει η συνεδρίαση του euroworking group στις 8 Ιουνίου. Ενώ η Αθήνα επιμένει να πιέζει για ‘καθαρή λύση’ με αρμόδιες πηγές να τονίζουν πως «μία λεπτή κλωστή χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία».