Τρία “άκυρα” για την ελληνική κυβέρνηση – Πισωγύρισμα στο 2015

κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε “πανικό” μιας και όπως όλα δείχνουν οι δανειστές και η Ευρώπη δεν είναι θετικοί στο να βοηθήσουν στην ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχουν τρία “όχι” προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξαφανίζοντας και την τελευταία ελπίδα για να καταλήξουν σε συμφωνία στο Eurogroup που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο στις 15 Ιουνίου.
Αρχικά, η ελληνική πλευρά δεν θα δει να γίνεται ρύθμιση του ελληνικού χρέους όπως ήλπιζε ενώ συνάμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα χωρίς συμμετοχή σε δανειακές συμβάσεις.
Ενώ μετά από τις ανώνυμες διαρροές από Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Αθήνα θα χάσει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και δεν θα υπάρξει άλλη πρόταση στο τραπέζι, οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πραγματικότητα την “απειλή” της, να προσφύγει σε Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου. Άρα, το τρίτο “όχι” έρχεται για το πρόγραμμα ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση του χρέους.

Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία μιας και ξυπνούν αναμνήσεις από το 2015 όπου η χώρα έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαισιόδοξος ο Σκουρλέτης : Δεν βλέπει λύση στο Eurogroup

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα τα μυστικά του Πούτιν σε μια συνέντευξη – Τι είπε για τις απόπειρες δολοφονίες εναντίον του

ΑΚΟΜΗ: Προκλητικοί ξανά οι Τούρκοι – Κορβέτα παραβίασε ελληνικά χωρικά ύδατα