Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: “Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες στηρίζουν ο ένας τον άλλο” (video)

Μπιναλί

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα σε μια επίσκεψη που γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο», είπε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θύμισε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν ήταν επικοδομητική και όπως είπε: «…πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για συνεργασία. Είναι πεποίθησή μας ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι προς όφελος των δυο λαών».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα: «Το προηγούμενο διάστημα και οι δύο χώρες μας, περάσανε δυσκολίες. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάνουμε. Προσδοκώ να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα δεκαετιών και ακόμα περισσότερο προσβλέπω να τα αντιμετωπίσετε με θετικό τρόπο γιατί είστε μηχανικός όπως εγώ».

Ο Γιλντιρίμ παίρνοντας τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το καλωσόρισμα αναφέρθηκε σε ένα ρητό που έχουν στην Τουρκία: «Ο γείτονας χρειάζεται και την στάχτη που καίει ο γείτονας».

Και είπε ακόμα: «Το ότι βρισκόμαστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή σημαίνει ότι μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα. Έχουμε θέματα να αντιμετωπίσουμε, μέσα στα πλαίσια της λογικής, με ψυχραιμία. Οι ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες, από τα υπάρχοντα προβλήματα».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά τα ονόματα προτείνει η Αθήνα – Πως αντιδρούν τα Σκόπια

ΑΚΟΜΑ: Καταπέλτης ο Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει σαλιάρα»