Όλα τα μυστικά του Πούτιν σε μια συνέντευξη – Τι είπε για τις απόπειρες δολοφονίες εναντίον του

Πρωταγωνιστής ενός αφιερώματος του Όλιβερ Στόουν με τον τίτλο “The Rutin Interviews” είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο “τσάρος” εξομολογείται πως έχουν γίνει εναντίον του πέντε απόπειρες δολοφονίας ενώ παραδέχθηκε πως ήταν “λάθος” η διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σε διάστημα δύο χρόνων και έχει αρκετές συζητήσεις του διάσημου σκηνοθέτη με τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας.
Η συνέντευξη θα μεταδoθεί τμηματικά, σε τέσσερα επεισόδια, από τις 12 Ιουνίου και θα βρίσκεται σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.
Απόσπασμα της συνέντευξη προέβαλλε το “CBS This Morning” όπου ο Πούτιν μιλούσε για τις δολοφονικές απόπειρες εναντίον του.
Ο σκηνοθέτης ανέφερε τις 50 επιθέσεις εναντίον του Φιντέλ Κάστρο λέγοντας πως και οι πέντε εναντίον του Πούτιν δεν είναι και λίγες.
Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε λέγοντας: «Ναι, μίλησα με τον Κάστρο γι’ αυτό και μου είπε “ξέρεις γιατί είμαι ακόμη ζωντανός;” “Γιατί;” τον ρώτησα. «Επειδή ασχολιόμουν προσωπικά με την ασφάλειά μου.” Λοιπόν, ναι, εγώ κάνω τη δουλειά μου κι οι υπεύθυνοι ασφαλείας τη δικιά τους και εξακολουθούν να την κάνουν πετυχημένα.» Ενώ τόνισε πως ο Θεός ξέρει μόνο την μοίρα όλων μας.
Επιπλέον, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ρώτησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον Σνόουντεν, τον πρώην υπάλληλο της CIA. Αυτός είχε διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες για την έκταση του προγράμματος παρακολούθησης της NSA και πλέον καταζητείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ.
Ο 64χρονος πρόεδρος δήλωσε πως δεν θέλει να δικαιολογήσει τις μεθόδους του αλλά ήταν δικαιωμά του να λάβει την απόφαση αυτή. «Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης. Δεν πρόδωσε τα συμφέροντα της πατρίδας του. Ούτε μετέφερε πληροφορίες σε κάποια άλλη χώρα». Κατά τη γνώμη του ο Σνόουντε δεν έκανε κάτι «που θα ήταν επιζήμιο για τη χώρα του ή το λαό της»
Ερωτηθείς για την αποκάλυψη ότι η αμερικανική κυβέρνηση “κρυφάκουγε” τις συνομιλίες της Μέρκελ και των υπουργών της δήλωσε πως είναι ανάρμοστο να κατασκοπεύεις τους συμμάχους σου εφόσον τους θεωρείς ως τέτοιους.
Οι συνεντεύξεις παραχωρήθηκαν στο Κρεμλίνο, το Σότσι και την επίσημη κατοικία του Πούτιν στη Μόσχα. Σύμφωνα με το Showtime το ντοκιμαντέρ «συλλαμβάνει την ουσία και την πολυπλοκότητα του Ρώσου ηγέτη και το πώς προσεγγίζει τις ΗΠΑ και τον κόσμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ξεψαχνίζουν» τον Φάρατζ – Τι είπε για τους Αμερικάνους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο ντοκουμέντο! Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Υπουργού Παιδείας στα Σκόπια

ΑΚΟΜΗ: Ραβασάκια σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ