Βρέθηκε θησαυρός των Ναζί σε μυστικό δωμάτιο στην Αργεντινή (Εικόνες και βίντεο)

Ένα δωμάτιο πίσω από μια βιβλιοθήκη έκρυβε έναν μεγάλο θησαυρό με αντικείμενα τέχνης των Ναζί. Υπήρχαν ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του Χίτλερ.

Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν ένα μυστικό δωμάτιο σε ένα σπίτι στο Μπεκκάρ, ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες, όπου “έκρυβε” μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων των Ναζί, μεταξύ των οποίων και προσωπικά αντικείμενα του ιδίου του Χίτλερ, σύμφωνα με την dailystar.

Στα αντικείμενα περιλαμβάνονται προτομές του ηγέτη των Ναζί, τελετουργικό μαχαίρι χαραγμένο με μια σβάστικα, άγαλμα ενός αετού, ένα ιατρικό εργαλείο για τη μέτρηση του μεγέθους του κεφαλιού, κλεψύδρα με την σβάστικα και άλλα πολλά.

Σε ένα ξύλινο κουτί βρέθηκαν ακόμη και μεγεθυντικοί φακοί που πιθανότατα χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο ναζιστής ηγέτης, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει ένα άλλο εύρημα, μια αρνητική φωτογραφία του Χίτλερ που κρατά έναν μεγεθυντικό φακό.

“Έχουμε μιλήσει με ιστορικούς και μας έχουν πει ότι είναι ο ίδιος ο μεγεθυντικός φακός”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Αργεντινής Nestor Roncaglia.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle o εντοπισμός των ναζιστικών κειμηλίων στην Αργεντινή συνοδεύεται, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, από πολλά σενάρια. Ένα από αυτά θέλει τον «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος Άντολφ Άιχμαν ή τον γιατρό του Άουσβιτς Γιόζεφ Μέγκελε να μετάφεραν τα αντικείμενα στην Λατινική Αμερική όταν εγκατέλειψαν την Γερμανία για να διαφύγουν τη σύλληψη στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι γνωστό ότι πολλοί ναζί βρήκαν καταφύγιο στην Λατινική Αμερική. Ποτέ όμως δεν βρέθηκε τόσο μεγάλος αριθμός ναζιστικών κειμηλίων όσο τώρα. Είναι επομένως κατανοητό ότι η φαντασία πολλών… οργιάζει.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων κατάφερε να εντοπίσει στο Μπουένος Άιρες τον έμπορο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κειμήλια. Ο 55χρονος αρχαιοπώλης, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, υποστηρίζει ότι αγόρασε τη συλλογή πριν από 25 χρόνια από κάποιον συλλέκτη.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν περίπου 75 αντικείμενα. Τα αντικείμενα θα εκτεθούν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Μπουένος Άιρες.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο… Χίτλερ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φοβερή αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA – Υποδύονταν τα UFOs για να…

ΑΚΟΜΗ: Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα