Ισχυρότατος σεισμός συντάραξε το ανατολικό Αιγαίο – Αισθητός και στην Αττική (Video)

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στις 15:28 ταρακούνησε όλη τη Λέσβο, ενώ η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Ο σεισμός με μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιόμετρα και μεγάλη διάρκεια, ενώ πέρα του ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί της Λέσβου και της Χίου, έγινε αισθητός μέχρι και την Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός 4,5 βαθμών και οι δύο στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λέσβου.

Ένας τρίτος σεισμός με ένταση 3,6 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο, ο οποίος είχε επίκεντρο στο νησί της Λέσβου, βόρεια του Πλωμαρίου.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,4 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 16 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Ζημιές στη νότια Λέσβο

Ζημιές στη νότια Λέσβο έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ισχυρός σεισμος που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Νέος σεισμός καταγράφηκε στις 16:00 με ένταση 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λέσβου.

Πανικός στην Τουρκία

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι στην δυτική Τουρκία από την ανατολική Θράκη μέχρι και την Σμύρνη στα νότια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hurriyet: Πανικός στην Τουρκία από τον σεισμό στη Μυτιλήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανικός στη Λέσβο: Εκτεταμένες ζημίες σε Πλωμάρι, Βάτερα, Βρίσα – Φόβοι για εγκλωβισμένους (Video)