Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη με απεργούς καθαριότητας για άρση του αδιεξόδου (update)

Ύστατες προσπάθειες για την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα των συμβασιούχων των δήμων καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να συναντάται αυτή τη στιγμή με τους απεργούς και να αναμένεται να συναντηθεί στις 14.00 με τους επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, να ενημερωθούν αναλυτικά για αυτή τη ρύθμιση της κυβέρνησης και πως θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκουρλέτης θα παραδώσει στον κ. Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ, το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η σχετική ρύθμιση θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ειδική διάταξη ώστε οι συμβασιούχοι να απασχοληθούν κανονικά μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βρεθεί ουσιαστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων.

Με παρέμβασή του το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να παραβρεθεί, εφόσον το επιθυμεί, στη συνάντηση αυτή.

Ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να παρουσιάσει στους εκπροσώπους τη νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί, όπως είπε, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μέχρι, πάντως, την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υπουργείο διαμηνύει ότι θα δοθούν προσωρινές συμβάσεις (διάρκειας 6-8 μήνες) σε όσους απασχολούνται ήδη στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε επίσης: Ανυπόφορη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τα σκουπίδια