Ομολογία Τραμπ για Κατάρ με… tweet: “Εγώ είπα να σταματήσουν την χρηματοδότηση…” (pic)

Θέση στα όσα συμβαίνουν στον Κατάρ πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και με όσα έγραψε στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ρόλο – κλειδί στις εξελίξεις που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα καθώς όλα… κρίθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία και την κλιμάκωση της έντασης που ακολούθησε και κατέληξε στην διακοπή διπλωματικών σχέσεων μιας σειράς χωρών, με το Κατάρ.
Ομολόγησε λοιπόν στο twitter γράφοντας τα εξής: “Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε!”
Να σημειωθεί πως αμέσως μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν Αμπντουλαζίζ ξεχώρισε το Ιράν ως τον βασικό χορηγό της τρομοκρατίας παγκοσμίως. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγόρησαν το Κατάρ πως υποδαυλίζει τις προσπάθειες απομόνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Εφημερίδες, κληρικοί ακόμα και celebrities, ξεκίνησαν μια επίθεση εναντίον του Σεΐχη του Κατάρ.