Τρέξτε! Προθεσμία μέχρι τις 14 Ιουλίου για να ασφαλιστούν τα ανασφάλιστα

Μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε με τα ειδοποιητήρια επιβολής του προστίμου των 250 ευρώ σε 1,5 εκατ ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς περίπου 500.000 δεν έπρεπε να τα λάβουν, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων των κρατικών μηχανισμών, η κυβέρνηση έδωσε παράταση να τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, δεν θα πληρώσουν πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως την προαναφερόμενη ημερομηνία, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Για τη διασφάλιση της αρτιότητας της διαδικασίας, δόθηκε επίσης εντολή να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα και να επιβάλεται το πρόστιμο σε ιδιοκτήτες τα αυτοκίνητα των οποίων είτε είναι σε ακινησία, είτε τα έχουν αποσύρει, είτε τα έχουν πουλήσει, είτε τους τα έχουν κλέψει και το είχαν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία επαλήθευσης και ολοκλήρωσης της διασταύρωσης των στοιχείων θα απαιτήσει πολύ χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ασφαλιστικών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί σήμερα ο  υφυπουργός Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν.Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρότεινε την επικαιροποίηση της λίστας με τα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και ασφάλιση των οχημάτων χωρίς πρόστιμο, ως τη μοναδική λύση.Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες να καταθέτουν τις πινακίδες μέσα σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα!

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε το μέγεθος του λάθους που έχει γίνει με τα παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 250.000 ιδιοκτήτες ΙΧ. Όπως είπε, λόγω του μεγέθους του προβλήματος επενέβη και το υπουργείο Μεταφορών στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ώστε να ληφθούν υπόψη και να διορθωθούν όπου πρέπει κάποια σφάλματα.

Διαβάστε επίσης: Μπάχαλο με τα ανασφάλιστα ΙΧ: 500.000 ιδιοκτήτες κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο χωρίς λόγο!

Μην χάσετε: Αδιανόητο: 8 στις 10 επιχειρήσεις δεν βρίσκουν κατάλληλους εργαζομένους!