Τώρα κλείνουν και μουσεία για… απίθανους λόγους!

Ελλάδα, 2017… Μόνο εδώ, σε αυτή τη χώρα των μνημονίων συμβαίνουν… Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου στο Μανδράκι, ένα από τα πλουσιότερα και ομορφότερα μουσεία της χώρας, είναι κλειστό από τις 9 Μαΐου λόγω απώλειας προσωπικού.

Τι σημαίνει όμως… απώλεια προσωπικού; Στα μέσα του Μάη η μοναδική υπάλληλος του Μουσείου Νισύρου παρέδωσε τα κλειδιά του κτηρίου στον Δήμο και αποχώρησε. Έκτοτε το Μουσείο παραμένει κλειστό και οι αρμόδιοι δεν απαντούν στο ερώτημα πότε θα ξανανοίξει.

Η υπάλληλος του μουσείου επικαλούμενη οικογενειακό πρόβλημα, ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο υπηρετεί, τη μετάθεση της στην ιδιαίτερη της πατρίδα. Το αίτημα της έγινε δεκτό και το Μουσείο έβαλε λουκέτο.

Σήμερα δεκάδες επισκέπτες του νησιού καθημερινά φθάνουν μέχρι την είσοδο, βρίσκουν την πόρτα κλειστή και μια ηλικιωμένη γυναίκα γειτόνισσα με νισυρική προφορά να τους λέει «Κλοζ Κλοζ».

Το Υπ. Πολιτισμού στην επίσημη ιστοσελίδα στα ωράρια λειτουργίας των μουσείων για το συγκεκριμένο μουσείο αναφέρει: «Κλειστό απο τις 9 Μαΐου λόγω απώλειας προσωπικού».

Αυτή είναι η Ελλάδα του Πολιτισμού…