Φταίνε οι προηγούμενοι – Δήλωσε Τζανακόπουλου για το «μπάχαλο» με τα σκουπίδια

Σκουπίδια

Σε πρακτικές του παρελθόντος και κατ επέκταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι στις ενέργειες των σημερινών αρμόδιων υπουργών που κρίθηκαν μη συμβατές με το Σύνταγμα, απέδωσε το «μπάχαλο» που μετέτρεψε σε σκουπιδότοπους τους Δήμους της χώρας, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή.

Το ζήτημα έθιξε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτίθεται να συνδράμει για την εξεύρεση λύσης αν και όπως υπογράμμισε «είχα ρωτήσει πριν 1,5 μήνα την κυρία Γεροβασίλη τι θα κάνει με τους συμβασιούχους του δημοσίου. Της είχα πει να φέρει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή. Υπαινίχθηκε μονιμοποίηση συμβασιούχων. Ιδού τα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε αρχικά πως «υπάρχει – εξαιτίας πολιτικών του παρελθόντος – πανσπερμία εργασιακών σχέσεων που οδηγεί σε εργασιακή ομηρία» για να προσθέσει «Η κυβέρνηση προσπάθησε και στα νοσοκομεία και στους Δήμους να δημιουργήσει σχέσεις εργασίας – με βάση και τους Συνταγματικούς περιορισμούς – που θα σέβονται την εργασιακή αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών που το κράτος πολλές φορές εκμεταλλεύτηκε και τους είδε ως εκλογική πελατεία. Με βάση όσα είπε Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί στόχος μας είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση δεδομένων των συνταγματικών περιορισμών και των πρακτικών που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία θα ληφθεί μετά την δημοσίευση του σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές ανανεώσεις συμβάσεων. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει το ζήτημα στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Αναμένουμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δούμε πως διαχειρίζεται την ερμηνεία του Συντάγματος και της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η αναπαραγωγή πρακτικών ομηρίας ή η δημιουργία συνθηκών για απόδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολάβους αλλά να επιλύσει το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέντευξη Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας απέτυχε να μας απαλλάξει από τα μνημόνια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χρυσές» υπερωρίες στο Μαξίμου: Δίνουν 55.500 σε συνεργάτες και μετακλητούς το μήνα!

ΑΚΟΜΑ: Τα επόμενα 113 προαπαιτούμενα-φωτιά που πρέπει να περάσει η Κυβέρνηση