Άκυρη η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

156
Γεωργίου

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

O πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα νομικούς λόγους,για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.Τον τελικό λόγο για το εάν θα αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας έχει πλέον το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται πως η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της ποινικής εμπλοκής του Ανδρέα Γεωργίου αποτέλεσε σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

Η Eurostat, έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου εφάρμοσε όλους τους κανόνες για την προσμέτρηση των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος.

Αυτό το διάστημα ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται κι από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο κυβερνητικό έργο με προβολή παρεμβάσεων επιχειρεί να αναδείξει το Μαξίμου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοβαρή καταγγελία Λυμπερόπουλου: «Ο Κοντονής παρενέβη για την Ηριάννα»

ΑΚΟΜΑ: Αιχμές Καμίνη για… ανοχή της βίας των κουκουλοφόρων από την Κυβέρνηση!