Έβγαλε νύχια ο Φίλης: «Τα βαριά πλεονάσματα του 3,5% θα…»

Φίλης

Στην παραδοχή ότι τα πλεονάσματα ύψους 3,5% τα οποία υπέγραψε η κυβέρνηση με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, θα λειτουργήσουν υπονομευτικά για την ανάπτυξη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Αφού χαρακτήρισε «ασφυκτική και πολύ βαριά για την οικονομία την πενταετία με πλεονάσματα 3,5%» ο κ. Φίλης πρόσθεσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι «η ανάπτυξη θα υπονομευθεί από τα πλεονάσματα του 3,5% με τα χρήματα να πηγαίνουν για τους τόκους». Επιχείρησε, ωστόσο, να «μαλακώσει» την κριτική του προσθέτοντας ότι «τα πλεονάσματα είναι υψηλά γιατί δεν υπάρχει λύση για το θέμα του χρέους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, επίσης, τη γραμμή του κυβερνώντος κόμματος ότι το 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τονίζοντας ότι «για εμάς δεν έχει σημασία το τυπικό αλλά το πώς βγαίνουμε από το μνημόνιο» μολονότι παραδέχθηκε ότι «μπορεί να μην κερδίσαμε το σημαντικό θέμα του QE αλλά κερδίσαμε περισσότερες υποσχέσεις για το θέμα του χρέους».

Τι είπε για Καμμένο και “Noor 1”
Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο θέμα της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση “Noor 1” Μάκη Γιαννουσάκη επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα είχε αντίρρηση σε εξεταστική με τον όρο ότι δεν θα περιοριστεί η δικαστική έρευνα και δεν θα υπάρξει υπαγωγής της σε κομματική αντιδικία». Κατά τον ίδιο, βέβαια, «δεν προκύπτουν ευθύνες αυτή τη στιγμή για τον κ. Καμμένο. Αν προκύψει από την έρευνα της δικαιοσύνης τότε θα το εξετάζουμε».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις επιθέσεις Πολάκη κατά της δικαιοσύνης που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των δικαστικών ο Νίκος Φίλης τάχθηκε εμμέσως στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας λέγοντας ότι «αυτό που βλέπω είναι ότι λαμβάνονται αποφάσεις από ανώτατα δικαστήρια που δεν νομολογούν αλλά νομοθετούν εν τοις πράγμασι». Επικαλέστηκε, δε, την απόφαση του ΣτΕ «για την ασπίδα προστασίας στους φοροφυγάδες εν ονόματι των ατομικών δικαιωμάτων» και «την απόφαση του Αρείου Πάγου για την καθυστέρηση μισθών».

Με αφορμή, δε, τις υποθέσεις του Τάσου Θεοφίλου και της συζύγου του Ηριάνας, πρόσθεσε ότι «ορισμένοι στη Δικαιοσύνη δίνουν την εντύπωση ότι δε λειτουργούν επί τη βάσει ενδείξεων, αλλά υποδείξων».

Δεν έκανε τη δουλειά του ο Βαρουφάκης
Όσον αφορά τέλος το σχέδιο παράλληλων πληρωμών του Γιάνη Βαρουφάκη μολονότι υποστήριξε ότι «δεν ήξερα το σχέδιο του και δεν υπήρχε ανάγκη να το γνωρίζω» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «θεωρώ λογικό πολιτικά μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση να εξετάζει διάφορα σενάρια». Ειδικά, δε, για το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών είπε ότι «στην αρχή έδωσε μια πνοή στη διαπραγμάτευση, αλλά από ένα σημείο και πέρα ήταν σε μια αντίληψη που δεν προωθούσε τις διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίλησε ο Σπίρτζης – Γιατί καθυστερεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές από Γεννηματά: «Ο Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του»

ΑΚΟΜΑ: Το παραδέχτηκε η Φωτίου: «Περισσότερα από 15.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»