Ήρθαν: Εταιρεία θα εμφυτεύσει μικροτσίπ σε εργαζομένους της (Βίντεο)

Μια εταιρεία στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να “προσφέρει” μικροτσίπ-εμφυτεύματα σε υπαλλήλους της, καθησυχάζοντας τους βέβαια λέγοντας ότι δεν θα περιέχει σύστημα παρακολούθησης GPS.

Η Three Square Market, μια εταιρεία λογισμικών, πρόκειται να γίνει η πρώτη στις ΗΠΑ που θα προσφέρει εμφυτεύματα-μικροτσίπ στους υπαλλήλους της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, το πρόγραμμα θα είναι προαιρετικό και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Αυγούστου.

Το εμφυτεύσιμο τσιπ ραδιοσυχνικής αναγνώρισης (RFID) θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να πραγματοποιούν διάφορες μικροαγορές μέσα στην εταιρεία, να ανοίγουν πόρτες, να συνδέονται με υπολογιστές και να χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

“Η τεχνολογία των μικροτσίπ αναμένεται να επεκταθεί, επιτρέποντάς στους κατόχους της να την χρησιμοποιούν ως διαβατήριο, σε δημόσιους οργανισμούς, σε όλες τις αγορές, κλπ.”, δήλωσε ο Τζον Τζέρμπι, Διευθύνων Σύμβουλος της Three Square Square.

Η εταιρεία αναμένει πάνω από 50 μέλη του προσωπικού να το προμηθευτούν με το τσιπ να μην είναι μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού.

Το τσιπ θα εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, κάθε εργαζομένου.

Κάθε τσιπ κοστίζει 300 δολάρια, με την εταιρεία να επιβαρύνει το κόστος. Ο Westby είπε ότι τα δεδομένα θα είναι κρυπτογραφημένα και ασφαλή και για όσους αναρωτιούνται, «δεν θα υπάρχει καμία παρακολούθηση μέσω GPS».

Αυτό όμως λίγο καθησυχάζει τον απλό κόσμο και όχι μόνο. Δεκάδες δημοσιεύματα επισημαίνουν και προειδοποιούν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι στο μέλλον η εμφύτευση μικροτσίπ θα είναι υποχρεωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν έχουν άδικο.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τις «έξυπνες» συσκευές έχουν βάλει στο μάτι οι κυβερνο-εγκληματίες

Θα θεραπεύσουμε τον θάνατο; Εταιρεία ξεκινά σύντομα τα πειράματα (Video)

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

Φάρσα με δωρεάν Wi-Fi έκανε 22.000 άτομα να δεσμευτούν σε 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας!

Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας