ΑΕΚ: «Όλοι μαζί το βράδυ στη γη των προγόνων μας»

187

Μεγάλη μέρα η σημερινή για την ΑΕΚ και το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την τέλεση αγιασμού στις 20.30 στο χώρο της ιστορικής έδρας της ομάδας.

Στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι και επίσημα το έγγραφο της οικοδομικής άδειας με την οποία μπορεί η ΠΑΕ να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Το έγγραφο που αναζητούσαν τόσο καιρό οι διοικούντες του συλλόγου, βρίσκεται πλέον στα χέρια των ιθυνόντων της «Δικέφαλος 1924» κάτι που σημαίνει οτι πλέον μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο χωρίς κανένα εμπόδιο.

Ανακοίνωση με τίτλο «το δεύτερο ξεκίνημα της ιστορίας μας», με την οποία καλεί τον κόσμο της ΑΕΚ να δώσει απόψε το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα τελεστεί αγιασμός ενόψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η μεγάλη μέρα-ορόσημο της αναγέννησης της ΑΕΚ έφτασε!

Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ, οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας μας και σύσσωμη η μεγάλη κιτρινόμαυρη οικογένεια καλούν τον κόσμο της ΑΕΚ απόψε στα ιερά χώματα των προγόνων μας στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ θα τελεστεί στις 20.30 Αγιασμός στην ιστορική έδρα της ομάδα μας εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου με την επωνυμία Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, «Αγιά-Σοφιά».

Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας!

Έφθασε η ώρα να υψώσουμε και πάλι τα δικά μας τείχη, εκεί που το 1926 παραχωρήθηκε για τα παιδιά των προσφύγων «ένας δενδροφυτεμένος και ανώμαλος χώρος» στην περιοχή που τότε ονομαζόταν Ποδονίφτης.

Με τα υλικά που περίσσευαν από την κατασκευή των σπιτιών των προσφύγων στήθηκε πρώτα μία πρόχειρη μάνδρα, στη συνέχεια ένα πρόχειρο ξύλινο περίφραγμα και εκεί που κάποτε βρισκόταν «ένα ανώμαλο κατάφυο ύψωμα» ξεπρόβαλλε ως εκ του θαύματος ένα τεράστιο γήπεδο.

Η περίοδος της υπομονής ολοκληρώθηκε!

Το δικό μας όνειρο είναι πλέον χειροπιαστή πραγματικότητα!

Η ώρα για το δεύτερο ξεκίνημα έφτασε!

Όλοι μαζί το βράδυ στη γη των προγόνων μας!».

Διαβάστε επίσης: Σοκ στον αθλητισμό – Κρατούμενος ο πατέρας του τενίστα Μαρκ Φιλιππούση για ασέλγεια κατά ανηλίκων