Απαγωγή Λεμπιδάκη – Η απόδειξη ζωής και το σκληρό πόκερ για τα χρήματα

Λεμπιδάκης

Άνοιξε ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη και των απαγωγέων του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν κι ο στόχος όταν ανακοίνωσε την απόφαση ότι σταματά την όποια διαπραγμάτευση για την καταβολή λύτρων.

Αυτό, όμως δεν είναι η μοναδική θετική εξέλιξη καθώς υπάρχει μία άλλη πιο σπουδαία η απόδειξη ζωής που λαχταρούσε η οικογένειά του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές  οι απαγωγείς δέχθηκαν τελικά να δώσουν ένα σημείο ζωής του απαχθέντα, οποίος κρατείται όμηρος για περισσότερες από 95 μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι απαγωγείς ζήτησαν από την οικογένεια να τους γράψει σε μήνυμα μια ερώτηση της οποίας την απάντηση γνωρίζει μόνο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Την αμέσως επόμενη ημέρα σε νέο μήνυμα οι απαγωγείς έγραψαν την απάντηση που περίμενε η οικογένεια και μόνο ο δικός τους άνθρωπος γνώριζε.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε έστω ένα προσωρινό τέλος στην αγωνία της οικογένειας, για την τύχη του ανθρώπου τους καθώς η απάντηση που δόθηκε πραγματικά ήταν απόδειξη ζωής για τον κ. Λεμπιδάκη.

Το θέμα πλέον είναι που θα κινηθεί το ποσό των λύτρων, καθώς οι απαιτήσεις των απαγωγέων παραμένουν σε δυσθεώρητα οικονομικά ύψη, τα οποία επ’ ουδενί δεν είναι σε θέση να καλύψει η οικογένεια του απαχθέντα.

Τα ποσά της διαπραγμάτευσης “παίζουν” από 40 έως και 70.000.000 ευρώ, με το τελευταίο ποσό να είναι η κύρια απαίτηση των απαγωγέων. Σε αυτό το περίεργο παιχνίδι ένα είναι γεγονός και δεδομένο:

Η οικονομική επιφάνεια ρευστότητας της οικογένειας Λεμπιδάκη δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις των απαγωγέων. Η ρευστότητα της οικογένειας είναι από 8 έως και 10.000.000 ευρώ. Το ποσό δηλαδή που προτείνει η ίδια η οικογένεια στους απαγωγείς, διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα πως τα συγκεκριμένα ποσά είναι άμεσα στη διάθεσή τους, προκειμένου να ξαναδούν τον άνθρωπό τους να περνά το κατώφλι του σπιτιού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα το απόγευμα το ύστατο χαίρε στον Μίνωα Κυριακού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 816 μόνιμοι κι εποχικοί – Προσλήψεις στο Δημόσιο με διαδικασίες εξπρές

ΑΚΟΜΑ: «Εξαφάνισε» τα. 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα ο Άρειος Πάγος