Απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ!

Ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του απέναντι στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος όχι μόνο έστειλε αυστηρή προειδοποίηση δυο 24ωρα μετά την εκτόξευση του κορεάτικου διηπειρωτικού πυραύλου αλλά και “σοβαρές συνέπειες” προμηνύοντας έως και στρατιωτική επέμβαση!

«Κάτι πρέπει να γίνει», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στη Βαρσοβία με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Πιόνγιανγκ να υποστεί “τις συνέπειες”, διευκρινίζοντας ότι και ο ίδιος εξετάζει μια “αυστηρή” απάντηση.

“Καλώ όλες τις χώρες να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια απειλή και να δείξουν δημοσίως στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν επιπτώσεις για την πολύ, πολύ κακή συμπεριφορά της”, τόνισε.

Η Ουάσινγκτον εξετάζει “ιδιαίτερα αυστηρά” μέτρα, εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αλλά ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες τι θα κάνει με την Βόρεια Κορέα. Τέλος, τόνισε ότι, οποιοδήποτε έθνος εκτιμά την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να δείξει ανοχή στα χημικά όπλα”.

Ήδη, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ επιδιώκει την έγκριση ενός ψηφίσματος που θα ενέτεινε τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας και άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης!

Βολές κατά Ρωσία

Από την Πολωνία, η οποία όπως και οι περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης ζητά σθεναρότερη στάση έναντι της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα για “αποσταθεροποιητική συμπεριφορά” της Μόσχας και επανέλαβε την “αναθεωρημένη” στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, καλώντας όμως ξανά τα μέλη του σε μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η Πολωνία αποτελεί τον πρώτο σταθμό της νέας περιοδείας του στην Ευρώπη, λίγες ώρες προτού μεταβεί στο Αμβούργο για τη σύνοδο των ηγετών του G20.

Ο Τραμπ είπε ότι συμφωνεί πως η Ρωσία ενεπλάκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι πιστεύει πως “άλλες χώρες” μπορεί να έχουν πράξει το ίδιο, κατά τις κοινές του δηλώσεις από την Πολωνία με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα. Ωστόσο,δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες ποιες μπορεί να είναι αυτές οι χώρες.”Κανείς δεν ξέρει πραγματικά στα σίγουρα”, σημείωσε.

Επιπλέον, επέκρινε τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «αποσταθεροποιητική». Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με τους εταίρους τους για να αντιταχθούν «στις ενέργειες της Ρωσίας και της αποσταθεροποιητικής της συμπεριφοράς».

Τραμπ για ΝΑΤΟ

“Έχει έρθει εδώ και καιρό η ώρα για όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να αρχίσουν να κινούνται όσον αφορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος έχοντας δίπλα τον Πολωνό ομόλογό του.

Ο Τραμπ, που είχε πριν από λίγους μήνες απορρίψει ως “παρωχημένο” το ΝΑΤΟ, είχε επίσης προκαλέσει ανησυχίες στα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας το Μάιο όταν παρέλειψε να υιοθετήσει την αρχή της συλλογικής άμυνας που υπάρχει στη Συνθήκη του ΝΑΤΟ.

Η θερμή υποδοχή που του ετοίμασαν οι Πολωνοί έχει στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο κρατών, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί πιστεύει ότι ο Τραμπ επέλεξε την Πολωνία ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο πρόεδρος της Πολωνίας, Ντούντα δήλωσε: “Είμαστε απλά μια σημαντική χώρα σ’ αυτή τη περιοχή. Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές, ηγέτιδα δύναμη στην ανατολική Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ έρχεται σε μας, διότι το βλέπει αυτό και το καταλαβαίνει”.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν οι αναταραχές στο Αμβούργο! Εμπρηστική επίθεση στο κέντρο