Βίντεο-ντοκουμέντο από τους βανδαλισμούς στην Ερμού – Κατέστρεφαν ανενόχλητοι οι κουκουλοφόροι

ΕρμούΣε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα έχει καταγραφεί η “πορεία” καταστροφής καταστημάτων των κουκουλοφόρων χθες το βράδυ στην οδό Ερμού.

Οπως φαίνεται στα στιγμιότυπα, οι νεαροί που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία είναι ανενόχλητοι και καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων. Με πέτρες και ξύλα σπάνε ό,τι βρεθεί στον δρόμο τους. Από το βίντεο πάντως φαίνεται πως η αστυνομία δεν αντιδρά, κάτι που κατήγγειλαν σήμερα οι καταστηματάρχες, λέγοντας ότι οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν μια παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους.

Μάλιστα, μία ιδιοκτήτρια καταστήματος της περιοχής μιλώντας σήμερα στο iefimerida ήταν οργισμένη, αφού «οι κουκουλοφόροι πλέον δρουν ανενόχλητοι και όποτε θέλουν τα κάνουν γυαλιά καρφιά».

Βομβαρδισμένο τοπίο από Νίκης μέχρι Μοναστηράκι
Λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι κουκουλοφόροι για προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Δικαιοσύνης να παραμείνει η 29χρονη Ηριάννα στη φυλακή, περίπου 200 άτομα έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού, από το ύψος της οδού Νίκης έως το Μοναστηράκι.

Οι καταστηματάρχες, μετρώντας τις ζημιές σήμερα, κάνουν λόγο για «ακριβές» καταστροφές, ενώ μιλούν για ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν στην περιοχή, καθώς είχαν παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ελεύθεροι οι 13 από τους 14
Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάννα, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από το Πενταμελές Εφετείο. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας κρατείται για κατοχή χασίς.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: “Δεν θα πουλήσω ποτέ τον Τσίπρα, θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους”

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τα ποσά – Αυτή είναι η προμήθεια αν πληρώνετε τους φόρους στα γκισέ των τραπεζών

ΑΚΟΜΑ: Μόνο στην Ελλάδα – Ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξα εν ώρα υπηρεσίας πήρε ευμενή μετάθεση!