Εθεάθη το θρυλικό Τσουπακάμπρα στην Καλιφόρνια; (Βίντεο)

Μαρτυρίες για άγνωστο μεγάλο πλάσμα έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους της Καλιφόρνιας για την ασφάλεια των κατοικιδίων ζώων τους.

Ο Cary Shuker, κάτοικος στο Riverside της Νοτίου Καλιφόρνιας, βρισκόταν έξω από το σπίτι του όταν είδε ένα περίεργο πλάσμα που το περιέγραψε ως “δύο πόδια μακρύτερο από το μεγαλύτερο κογιότ που έχω δει ποτέ” με ουρά παρόμοια με εκείνη ενός αρουραίου.

“Αφού πλησίασα λίγο, το μυστηριώδες πλάσμα με αντιλήφθηκε και άρχισε να γρυλίζει”.

«Με έδιωξε, βασικά», είπε ο Shuker. “Έκλεψα το πρωινό του, κυνήγαγε την γάτα μου”, είπε χαρακτηριστικά, όταν κατάλαβε ότι του απέσπασε την προσοχή από το κατοικίδιο του.

Μέχρι στιγμής, άλλοι τρεις κάτοικοι στην ίδια περιοχή έχουν αναφέρει για την παρουσία του πλάσματος, με αρκετούς πλέον να λένε ανοικτά ότι είναι το μυθικό Τσουπακάμπρα.

Ωστόσο ο κρυπτοζωολόγος Loren Coleman, διαχειριστής της ιστοσελίδος International Cryptozoology Museum, ο οποίος κάνει έρευνες επί πολλά έτη για μυστηριώδη πλάσματα, πιστεύει ότι πολύ πιθανότερο το πλάσμα να είναι ένα άρρωστο κογιότ, με ψωρίαση, παρά το θρυλικό Τσουπακάμπρα.

“Έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή με την λήψη DNA αποδεικνύουν ότι τα στοιχεία δείχνουν 100 τοις εκατό κυνοειδή ζώα (κογιότ, αλεπούδες, σκύλοι, κόκκινοι λύκοι), συνήθως με ψωρίαση”, δήλωσε ο Coleman.

Πράγματι, οι κάτοικοι μιας άλλης κοινότητας πάλι της Νοτίου Καλιφόρνιας ανέφεραν πέρυσι  ότι είχαν δει “Τσουπακάμπρας”, που αποδείχθηκαν όμως ότι ήταν κογιότ.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον τοπικό σταθμό ABC, πως τα κογιότ θα είχαν τραφεί με αρουραίους που είχαν αρρωστήσει με δηλητήριο, και τα οποία αρρώστησαν και αυτά με τη σειρά τους.

“Οι άνθρωποι μεγαλοποιούν συνήθως αυτό που βλέπουν και όπως τώρα νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με το Τσουπακάμπρα επειδή αγαπούν τα μυστήρια”, είπε ο Coleman. “Μια εξέταση DNA από την περιοχή που έχει τραφεί το πλάσμα, θα μας δείξει ακριβώς με το τι έχουμε να κάνουμε, λύνοντας έτσι το μυστήριο”, συνέχισε.

Ο Shuker περιέγραψε την “συνάντηση” που είχε με το μυστηριώδες πλάσμα σε τοπικό μέσο:

Τι είναι το περίφημο “Τσουπακάμπρα”

Σύμφωνα με τη βικιπαιδεία, το Τσουπακάμπρα είναι ένα τέρας της κρυπτοζωολογίας το οποίο υπάρχει στους θρύλους του Πουέρτο Ρίκο, του Μεξικού, της Χιλής και των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιγράφεται σαν ένα λεπιδωτό τέρας με μορφή κατσίκας που έχει μακριά νύχια και ακανθωτή ράχη και μπορεί αν στέκεται όρθιο στα δύο του πόδια.

Τσουπακάμπρα σημαίνει (αυτό που πίνει αίμα κατσίκας), και είναι κάτι σαν αστικός μύθος στην Αμερική με πολλές ιστορίες να κάνουν λόγο για την υποτιθέμενη ύπαρξη του.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Η αστυνομία σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα… εξωγήινο!

«ΑΤΙΑ» εξαφανίζεται μέσα σε «πύλη» πάνω από την Σιβηρία (Βίντεο)

Mοναδικό! Ένα πάρκο γεμάτο φαλλούς αφιερωμένο σε μια… παρθένα (vid)

«Παράξενο» τριχωτό πλάσμα έπιασαν στο Αζερμπαϊτζάν (Βίντεο)