Η μεγάλη σύγκρουση ΣΚΑΪ με ΑΝΤ1 – Survivor ή Nomads;

Μεγάλη μάχη για την τηλεθέαση θα δώσουν φέτος δύο μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ1. Ο ΣΚΑΙ θα συνεχίσει με το Survivor 2 ενώ ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να φέρει ένα νέο ριάλιτι επιβίωσης το Nomads. Το ζήτημα τώρα είναι αν τα δυο τηλεοπτικά “θηρία” των σταθμών βρεθούν αντιμέτωπα στην ίδια ώρα προβολής και αν κάποιο ξεκινήσει πρώτο. Το Nomads του ΑΝΤ1 δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, καθώς γνώστες του παιχνιδιού κάνουν λόγο για ένα πολύ ελκυστικό παιχνίδι που καθηλώνει τους τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα το παιχνίδι θα αποτελείται από τρεις ομάδες που θα κληθούν να επιβιώσουν σε κάποια περιοχή της Αφρικής. Η μία ομάδα θα απαρτίζεται από διάσημους παίκτες, οι οποίοι θα ζουν στην χλιδή. Η δεύτερη ομάδα θα περιλαμβάνει πρώην παίκτες ριάλιτι (που έχουμε δει κατά καιρούς, όπως από το big brother, από τα παλιά survivor, κτλ), οι οποίοι θα ζουν σε φτωχικά χωριά, προσπαθώντας να επιβιώσουν με τους κατοίκους αυτών των χωριών, ενώ στην τρίτη και τελευταία ομάδα, που θα πρέπει να επιβιώσει σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις άλλες δυο, θα συμμετέχουν άνθρωποι που θα συμμετέχουν πρώτη φορά σε ριάλιτι.

Οι τρεις ομάδες θα έρχονται αντιμέτωπες με αγωνίσματα. Η ομάδα που θα χάνει θα αναγκάζεται να ζει στις συνθήκες των άλλων ομάδων. Αν για παράδειγμα χάσει η ομάδα των διασήμων, τότε αυτοί θα βρεθούν από την χλιδή στις συνθήκες των πρώην παικτών ριάλιτι ή των απλών ανθρώπων της τρίτης ομάδας, αναζητώντας μόνοι τους φαγητό και νερό για να επιβιώσουν.

Τα δύο παιχνίδια έχουν σχετικά μια κοινή γραμμή αλλά και πολλές διαφορές. Αδιαμφισβήτητα, το Survivor έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης την φετινή χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί και να ανατραπεί αυτή η υπεροχή. Είναι εύλογο ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξει η παραγωγή είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος.

Η σύγκρουση των δύο καναλιών θα είναι αδυσώπητη. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Ποιος θα μαζέψει την περισσότερη διαφήμιση; Ποιο θα επικρατήσει από τα δυο; Ποιος θα φοβηθεί το κόστος, αν δεν πάει καλά λόγω του αντίπαλου τηλεπαιχνιδιού; Όλα αυτά θα απαντηθούν σε μερικούς μήνες.

Όσο για τον παρουσιαστή του νέου αυτού παιχνιδιού, δεν θα είναι άλλος από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.