“Θερμό επεισόδιο”: Σκάφος του Λιμενικού γάζωσε τουρκικό πλοίο (Εικόνες)

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, μετά από προσπάθεια του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος να κάνει νηοψία σε φορτηγό πλοίο τουρκικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα αλλά και το ρωσικό RT, σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό φορτηγό που υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε ναρκωτικά. Οι άνδρες του Λιμενικού διέταξαν το σκάφος να πλεύσει προς την Ρόδο αλλιώς θα δεχθεί πυρά. Ο Τούρκος καπετάνιος δεν δέχθηκε και προτίμησε να αλλάξει πορεία και να καταφύγει στα τουρκικά ύδατα. Το Ελληνικό σκάφος άνοιξε πυρ και γάζωσε στην κυριολεξία το τουρκικό σκάφος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το RT.

Το τουρκικό σκάφος, που ονομάζεται «ACT», φέρεται να απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με κατεύθυνση τον κόλπο Izmit στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Το πλήρωμα του «ACT», αναφέρει ότι ανακάλυψε 16 τρύπες από σφαίρες στο κύτος του πλοίου μετά το περιστατικό.

Οι φωτογραφίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία δείχνουν τις τρύπες από τις σφαίρες που δέχθηκε το τουρκικό σκάφος από το Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς επί του σκάφους, και το φορτηγό πλοίο συνέχισε την πορεία του.

Δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής φέρεται να έφτασαν στον τόπο του συμβάντος λίγο αργότερα.

Ο καπετάνιος του φορτηγού του, Sami Kalkavan, δήλωσε στο CNN Turk ότι η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε το πλοίο του, όταν περνούσε κοντά από τη Ρόδο και απαίτησε να εισέλθει στο λιμάνι του νησιού.

“Είπαμε ότι δεν θα το κάνουμε. Μας είπαν ότι θα πυροβολήσουμε αν δεν σταματήσετε. Αυτό έκαναν. Τώρα υπάρχουν 16 τρύπες στο πλοίο”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέρριψαν με πύραυλο τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιχείρηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός του FIR Αθηνών!

ΑΚΟΜΗ: Απειλεί με στρατιωτικά μέσα την κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν