Κάθετος ο Μοσκοβισί: “Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα τόσο το καλύτερο”

Μοσκοβισί

Eρωτηθείς για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος συνέστησε υπομονή.

«Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα στο Eurogroup τόσο καλύτερο σήμα για το μέλλον» επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το Eurogroup. O ίδιος ανέφερε ότι η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε «επίσημα» με την έγκριση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων και την εκταμίευση σήμερα των 7,7 δισεκατομμυρίων εξ αυτών.

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα καθώς και η επιβράβευση για μια χώρα και ένα λαό που κάνει προσπάθειες, θυσίες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το κεφάλαιο της ανάκαμψης, της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της απασχόλησης που μπορεί να ακολουθήσει για την Ελλάδα», τόνισε.

Eρωτηθείς για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, απάντησε: «Να έχετε λίγη ακόμα υπομονή. Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι η επίσκεψη να πάει καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από Αύγουστο οι κληρώσεις της εφορίας – 1.000 ευρώ θα κερδίζουν 1.000 τυχεροί!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Αιματοκύλισμα» στις συντάξεις – Μειώσεις έως 25% σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους

ΑΚΟΜΑ: Νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ για να «πιάνουν τόπο» οι κατασχέσεις λογαριασμών