Κατακλυσμιαίες πλημμύρες σαρώνουν την Ινδία: Πάνω από 700 νεκροί – pics

Οι πλημμύρες που σαρώνουν την Ινδία και συνδέονται με τους μουσώνες που πλήττουν την χώρα από τον Ιούνιο έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 700 ανθρώπων και τον εκτοπισμό χιλιάδων άλλων, γράφει ο τοπικός Τύπος, ενώ σήμερα 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώσεις κεραυνών.

Μονάχα στην πολιτεία Γκουτζαράτ (δυτικά), ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 213 μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πτωμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έναντι των 120 που υπολογίζονταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των υδάτων επέτρεψε στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές. Οι αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τουλάχιστον 20 πολιτείες βρέθηκαν στο έλεος των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν οι μουσώνες. Η ανατολική Βεγγάλη όπως οι πολιτείες Αρουνάτσαλ Πραντές και Ασάμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι πολιτείες Τζαρκάντ και Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, έπληξαν επίσης καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην Οντίσα (ανατολικά), τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώσεις κεραυνών και 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, ενώ εργάζονταν σε έναν καταυλισμό, έγινε γνωστό σήμερα από τον A.K Ντας, τον επικεφαλής της τοπικής αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Επιπλέον άλλοι 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην πολιτεία Τζαρκάντ, βορειότερα. Μεταξύ αυτών δύο αδέλφια που έχασαν την ζωή τους στη συνοικία Καρσουάν όταν ο κεραυνός τους χτύπησε διαπερνώντας την σκεπή από άχυρο του σπιτιού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υεμένη: Εκτέλεσαν δημόσια τo βιαστή 3χρονου κοριτσιού (pics & video)

«Ματωμένη» κάλπη στη Βενεζουέλα – 10 νεκροί, εκρήξεις και τραυματίες – Προειδοποιητικά «πυρά» από τις ΗΠΑ

Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο – Δικτατορία βλέπουν οι ΗΠΑ