Λεβέντης: «Για να μην πτωχεύσουμε βγαίνουμε στις αγορές»

214
Λεβέντης

Την άποψη ότι «στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης επισημαίνοντας ότι «χρωστάμε του Σαμαρά το ομόλογο».

«Το ομόλογο αυτό έχει λήξει εδώ και τέσσερις ημέρες. Εάν λοιπόν, δε βγαίναμε στις αγορές πώς θα πληρώναμε; Το ομόλογο θα είναι με αγγλικό δίκαιο, αυτό σημαίνει, ότι το κεφάλαιο και ο τόκος είναι κλειδωμένα, δεν μπορεί να χαριστεί ούτε ένα ευρώ», συμπλήρωσε

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «υπάρχει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και οι δυο έχουν διαπράξει έγκλημα και για αυτό δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, υψηλά επιτόκια, αγγλικό δίκαιο και στοχευμένη επικοινωνιακή τακτική. Θα δανειστούμε με 4,7 ή 4,8 επιτόκιο τη στιγμή που δανειζόμαστε από τον μηχανισμό με 1,2. Εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, εάν δε γίνουν επενδύσεις, η χώρα προοπτική δεν έχει».

Για τις επιθέσεις στο Δικαιοσύνη, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «όταν βάζουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης στη μέση και τον χτυπάμε, τότε πολλά δεινά θα έρθουν για την ίδια τη Δημοκρατία».

Για τον κ. Βαρουφάκη ο Βασίλης Λεβέντης, στη συνέντευξή τους τον ΣΚΑΙ επανέλαβε την άποψη ότι «τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός στην πράξη παίρνει μηδέν».

Εν συνεχεία με δηλώσης του στην ΕΡΑ Πατρών απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν έκανα 40 χρόνια αγώνες για να πάω να σταθώ δίπλα στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: ότι βλέπει «πνεύμα συνεργασίας αλλά διάθεση εκμετάλλευσης των μικρών κομμάτων με την παροχή κυβερνητικών καρεκλών».

«Η λογική που υπάρχει είναι «πάρε πέντε υπουργεία και έτσι πάνε στην άκρη όλα τα προγράμματα και όλες οι προτάσεις ενός μικρού κόμματος»» υπογράμμισε και υποστήριξε ότι ακόμα και στην περίπτωση οικουμενικής η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Αναφερόμενος στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «δεν φτάνει να γιορτάζουμε τη Δημοκρατία αλλά να τη σεβόμαστε και να την πιστεύουμε. Δηλαδή όταν νομοθετείς με τροπολογίες, ρουσφέτια και διορισμούς, αυτό λέγεται ισότιμη Δημοκρατία;».

Διαβάστε επίσης: Θεοδωράκης: «Λάθος ηγέτη διάλεξε ο λαός για να τον βγάλει από τα μνημόνια»