Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής: Όλη τη νύχτα η μάχη με τις φλόγες (vid)

Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής, όπου το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Ελαφρώς καλύτερη είναι το βράδυ η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα στην Ανάβυσσο, κοντά στα Καλύβια, όμως η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί μέσα στη νύχτα ώστε να περιοριστεί η πυρκαγιά και να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης προς οικισμούς της περιοχής, όπως μεταδίδει το SKAI.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 21:00 το βράδυ η εικόνα είναι καλύτερη στο νότιο μέτωπο της φωτιάς, που κινούνταν προς τη Σαρωνίδα, και πλέον οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στο νοτιοανατολικό μέτωπο, όπου το έδαφος είναι πιο ορεινό.

Οι φλόγες δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές, μολονότι στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 25μελές πεζοπόρο τμήμα, έχοντας ενισχυθεί ενόψει της νύχτας. Οι εναέριες δυνάμεις έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους και εάν χρειαστεί θα απογειωθούν εκ νέου με το χάραμα.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης έντεκα εθελοντικά οχήματα και δεκατέσσερα δημοτικά οχήματα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και κάτοικο της περιοχής που μίλησε στον ΑΝΤ1 η φωτιά ξεκίνησε όταν ένας άλλος κάτοικος προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα. Σύμφωνα με δικλές μας πληροφορίες από κάτοικο της περιοχής το ακαθάριστο από ξερά χόρτα οικόπεδο βρίσκεται στην οδό Τενέδου κοντά στον Μελισουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία