Νέες τουρκικές απειλές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ πετούσε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών!

Παυλόπουλος

Δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα και συνεχίζουν τον πόλεμο νεύρων οι Τούρκοι. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι πιλότοι την ώρα που εκτελούσαν την πτήση προς τη νήσο Παναγιά με επιβάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο δέχθηκαν απειλές και προειδοποιήσεις από τους Τούρκους.

Δυο φορές, μέσω ασυρμάτου οι Τούρκοι ενημέρωσαν τους Έλληνες ότι βρίσκονται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου! Οι Έλληνες φυσικά τους αγνόησαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε με ασφάλεια στη νήσο Παναγιά.

Το ίδιο σκηνικό έγινε και την Τρίτη. Η πρώτη παρενόχληση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση.

Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο! Οι προκλήσεις των Τούρκων όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι κ.κ Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία από «Süddeutsche»: Η Τουρκία επιστρέφει στο ‘80, όταν είχε καταλάβει την εξουσία ο στρατός

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Anonymous Greece: «Κατεβάζουν» σελίδες στην Τουρκία – Διαρροή δεδομένων από το τουρκικό ναυτικό (pics)\

ΑΚΟΜΑ: Η Τουρκία θα λάβει δάνειο από την Ρωσία για την αγορά των S-400