Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δαπανούν εκατ. δολάρια σε…Βιάγκρα!

Από το 2011 ως το 2014 οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξόδεψαν 294 εκατομμύρια δολάρια για Βιάγκρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Military Times!

Μόνο το 2014 οι στρατιωτικοί γιατροί έγραψαν 1,18 εκατομμύρια συνταγές για χορήγηση Βιάγκρα. Προφανώς, το Βιάγκρα είναι πιο απαραίτητο, κι ας στοιχίζει 84 εκατομμύρια δολάρια ετησίως!

Γιατί όμως υπάρχει τόσο… μεγάλη ανάγκη; Το αμερικανικό σύστημα υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτει 10 εκατομμύρια στρατιωτικούς, αποστράτους και εν ενεργεία και αυτό στοιχίζει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο (π.χ 52 δις. δολάρια το 2012). Οι απόστρατοι είναι οι πρώτοι και οι περισσότεροι «καταναλωτές» του Βιάγκρα.

Ωστόσο, το 10% της… ανελαστικής αυτής στρατιωτικής δαπάνης είναι για το εν ενεργεία προσωπικό. Και οι λόγοι είναι πολλοί: όπως φαίνεται, οι μεγάλες εκστρατείες προκαλούν παράπλευρες απώλειες στην στύση ενώ το 85% των βετεράνων του Ιράκ και του Αφγανιστάν χρειάζονται οπωσδήποτε Βιάγκρα για να καταστούν… «επιχειρησιακοί».

Από το 2004 ως το 2013 η ανάγκη των ενεργεία στρατιωτικών για Βιάγκρα διπλασιάστηκε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Μελέτες του 2007 αναφέρουν ότι το 18% των Αμερικανών πολιτών παρουσιάζει στυτική δυσλειτουργία, όμως ειδικά μεταξύ των βετεράνων του Ιράκ και του Αφγανιστάν το πρόβλημα είναι οξύτερο κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας στους πέντε πάσχει από μετατραυματικό σοκ (PTSD).

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία: 50 νεκροί από ενέδρα της Μπόκο Χαράμ σε πετρελαϊκή εταιρεία