Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «θεμελιωτή της ιδιωτικής τηλεόρασης» Μίνωα Κυριακού

Κυριακού

Την ιδιαίτερη συμβολή του Μίνωα Κυριακού στην ενημέρωση και την πολυφωνία, αλλά και την αγάπη του για τη χώρα, εξυμνούν στα αποχαιρετιστήρια μηνύματά τους προς τον ιδρυτή του AΝΤ1 που έφυγε από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών, οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μητσοτάκης: Μεγάλη η προσφορά του στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία
Ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε πριν τη λύπη του για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού και επεσήμανε ότι ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 συνεισέφερε σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.
Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά. Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.
Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1”, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Νωρίτερα, με ανάρτηση του στο Twitter εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα,  ο Άδωνις Γεωργιάδης‏ έγραψε: «Σπουδαίος άνθρωπος και μεγάλος πατριώτης. Θερμά Συλλυπητήρια».

Σαμαράς: Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε
«Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού και πρόσθεσε: «Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Φώφη Γεννηματά: Θεμελιωτής της ιδιωτικής τηλεόρασης
Στην «ιδιαίτερη συμβολή» του Μίνωα Κυριακού «στην ενημέρωση και στην πολυφωνία» στάθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια «στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1».
«Θέλω να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού.
Υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία.
Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός  φίλος.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1», ήταν η ανακοίνωσή της.

Ποτάμι: Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα
«Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ.  Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του ΑΝΤ1», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού.

Λεβέντης: Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε δήλωση του για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού σημείωσε: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τι πέθανε ο Μίνως Κυριακού – Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Νίκος Μαστοράκης αποχαιρετά τον Μίνωα Κυριακού

ΑΚΟΜΑ: Πέθανε ο Μίνως Κυριακού – Πένθος στον ΑΝΤ1