Που μετακομίζει το ΔΝΤ – Ανατροπή από τις δηλώσεις της Λαγκάρντ

Λαγκάρντ

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να μεταφερθεί η έδρα του ΔΝΤ στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται, δήλωσε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του ΔΝΤ για την επόμενη δεκαετία, είναι η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του, τόνισε η γενική διευθύντριά του μιλώντας σε εκδήλωση δεξαμενής σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον ( Center for Global Development).

“Προκειμένου να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ αν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστούν αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ”, πρόσθεσε.

Υπάρχει η πιθανότητα για το ΔΝΤ, να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, αν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν’ αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική κι αν θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του ταμείου, τόνισε η Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές – Στην έκδοση 5ετους ομολόγου προχωράει αύριο το Ελληνικό Δημόσιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαστούκι» σε Volkswagen: Ήταν «συνεργός» στρατιωτικής δικτατορίας

ΑΚΟΜΑ: Bundesbank: 1 τρισ. ευρώ εξοικονόμησαν τα ευρωπαϊκά κράτη από τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ