Στο Πρωτοδικείο η αντιπαράθεση Μαρινάκη – Σαββίδη για το ΔΟΛ

Συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση για την επικύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, με βάση το αποτέλεσμα της διαδικασίας του πλειστηριασμού από την οποία ανακηρύχθηκε ως υπερθεματιστής.

Το δικαστήριο αφού άκουσε όλους τους διαδίκους επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ειδικότερα, στη δίκη παρέμβαση άσκησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ, ΕΤΙΤΑ), καθώς και εργαζόμενοι του ΔΟΛ.

Με την παρέμβασή τους ζήτησαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπέρ του υπερθεματιστή καθώς, όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, «οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».

Ξεχωριστή παρέμβαση στο δικαστήριο άσκησε η εταιρεία DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αξιοσημείωτη ήταν κατά τη διάρκεια της δίκης η παρέμβαση του εκπροσώπου της εταιρείας που έχει αναλάβει την ειδική διαχείριση, Γ. Αγγελίδη, ο οποίος αναφερόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου επισήμανε ότι:

«Επειδή υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι αναγκαίο να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων».

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες «στιγμές» του Κυριακού – Η δεξίωση και η παρέα με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη